HamWiki - a tudásbázis. Olvasd és szerkeszd a cikkeket! HamTankönyv - Készüljünk a rádióamatőr vizsgára!

Üdvözlünk a rádióamatőr készüléképítők honlapján!

A rádióamatőr a rádióamatőr szolgálatok munkájában csak személyes érdeklődésből, anyagi érdek nélkül vesz részt, tevékenysége az önképzésre, műszaki fejlődésére és a szakmai információcserére irányul. Továbbá megfelel a radióamatőr tevékenység folytatásához szükséges követelményeknek.
/Nemzetközi Rádiószabályzatban leírtak alapján/

Jelen honlap célja, hogy önköltségi áron utánépíthető rádióval kapcsolatos berendezéseket sokkal könnyebben tudjon az érdeklődő utánépíteni, mintha saját kútfőből állna neki. Ráadásul mindezt abban a szellemben próbáljuk tenni, amely szellem egyezik a rádióamatőr alapdefiníció által sugallt alapelvekkel. Azaz az alapelvünk az anyagi érdek nélküli tevékenység és az egymás továbbképzése.

Figyelem! Az alábbi készüléket kizárólag az adott ország hírközlési szabályai (pl. Magyarországon a Nemzeti Hírközlési Hatóság) szabályai szerint rádióadó üzembentartásához érvényes rádióamatőr engedéllyel rendelkező személyek üzemeltetik!

Jelenleg futó rádióépítések:

Jövőbeli lehetséges fejlesztések (segítőkész rádióamatőrök jelentkezése esetén):Fontos!

Tekintettel arra, hogy jelen kezdeményezésünk a rádióamatőr társaikért tenni akarók önzetlen munkáján alapul, szeretnénk, ha te is segítenél. És hogy miben? Amiben tudsz. Rajzolni, dokumentálni, kapcsolási rajzot tervezni, NYÁK-ot tervezni, szoftvert fejleszteni, külső beszállítókkal egyeztetni, stb. Ha úgy érzed, hogy valami konkrét dologban tudsz és szeretnél segíteni, szívesen látunk fejlesztői levelező listánkon, fejlesztői találkozókon, fejlesztői sörözésen.

Ha mindegyikünk csak egy picit tesz hozzá, akkor mindannyiunknak csak kicsi erőfeszítést kell tenni, azonban olcsón, gyorsan jutunk előre. Belátható, hogy mára az egyéni, elzártan folyó rádióamatőr fejlesztések kora az egyén véges szabadideje miatt lejárt. Próbáljuk meg az internet adta lehetőséget kihasználva, közös erővel, munkamegosztással. Remélem Te is így gondolkodsz, és tudásodhoz mérten segítesz.Ha fel akarod velünk venni a kapcsolatot, akár emailban (sdr1000@levlista..ham..hu), akár a HASix fórumon keresztül megteheted!